Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2012 18:43 - Можем ли да променим нещо?
Автор: smena20bg Категория: Политика   
Прочетен: 13087 Коментари: 12 Гласове:
8

Последна промяна: 06.11.2012 22:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

СМЕНА 2.0

Надявам се всички сме наясно, че никои няма да облече костюм на супермен или батман и да се жертва за хора, които е спорно дали заслужават да бъдат спасени. Чакането на месия било цар, мутра и т.н. е безсмислено, затова призовавам всички да вземат участие в разработването на стратегия/наръчник, с който заедно да можем да противодействаме на влияния ощетяващи нас – обикновенните хора. Идеята е дискусия, защото сигурно съм написал много глупости :)

Следните са предложения:

----Власт:  Властта ни подлудява!

Управляващите гледат собствените си интереси, и това е нормално, всички го правим и всички сме склонни към злоупотреба в малки или големи размери. В по-големи размери властта опиянява и пристрастява хората, тя ни подлудява.  За това имаме нужда от добра защита срещу злоупотреби при високопоставените личности или система, при която корупцията да е безсмислена икономически. Да намалим ролята на партиите в управлението и да засилим научния, експертния подход.

Идеи:
1) По-активни граждани: информиране, анализиране, дискутиране, осъществяване на качествен контрол, граждански разследвания, протести, лична журналистика(блогове, интернет радио), добро възпитаване и тн. (масова гражданска проверка/разследване чрез документи).
2) Децентрализация – например общините да са по-автономни – едва ли хора на 500км ще знаят как да им решат проблемите, а и в момента общините трябва да бъдат услужливи към управляващите. Историята доказва, че централизирането на властта има много лоши последствия.
3) Лустрация(забрана срещу заемане на високи ръководни длъжности в държавни структури или определени професии) на хора от Държавна Сигурност, техни приближени, роднини. 100% подмяна на парламента и др. държавни структури поради дълбоко насадената корупция. Е-парламент, намалена и автоматизирана администрация...
4) Избор на депутати на случаен принцип. Навремето в древна Гърция са го практикували, за да ограничат корупцията. Презумцията е, че тези които се „бутат” за власт са по-склонни да злоупотребят.
5) Да се огранизират конкурси за идеи(проекти), които да бъдат спонсорирани директно от граждани, като сумата се изважда от данъците им. Така гражданите ще имат по-добър контрол над финансите и управлението. Дори могат да имат дивиденти. (да се ограничи до определен % от данъците)
6) Изграждане на социални форуми където всеки един гражданин ще има възможност да предлага и гласува за конструктивни реформи в определени сфери на база на компетентността си, географско положение и др. Могат да се приложат тежести на вота спрямо географско положение (до каква степен го афектира), ниво на образование и др. фактори. Това представлява нещо като мини референдуми. Но трябва да се има предвид, че референдуми се правят в образовано, информирано и мислещо общество. Тоест форма на самоуправление. От там ще се икономисат милиони от администрация, но най-важното е, че хората ще държат по-здраво юздите на живота си – това дали искат или не е др. въпрос . Може и по улекотена схема – всеки който събере 30 гласа ще може да има глас във форума. За всички останали ще има отделен форум където всеки с добра идея може да си извоюва вход в първия форум.


Вече имаме начален стадий на този модел и това са интернет форумите и други платформи за комуникация в интернет, където заедно се разрешават проблеми от всякакво естество.

Факти:В Исландия и някои държави от Южна Америка пратиха в затвора банкери и политици. Дори в Исландия хората седнаха и си направиха заедно нова конституция. Потърсете „Защо Исландия я няма в новините?” В Южна америка много страни национализираха главни ресурси като нефт и газ, вместо да ги подаряват за жълти стотинки чрез концесии. Света се променя с нас или без нас!

----Другите: „Светът няма да бъде разрушен от лошите, а от, тези които ги гледат и бездействат!” Айнщайн

Общоприето е, че гражданският ни дълг се изчиства един път на 4 години след урните за гласуване. За съжаление няма как да има добро управление при пасивно общество. Това НИЕ сме си го избрали и нямаме основание да се оплакваме. Бизнеса има едни приоритети, хората – други. Това, че хората не ги защитават не прави бизнеса лош. Въпрос на перспектива.

„Политиците са предатели!” Във всеки един от нас се крие малко или много предателство. Предаваме природата като замърсяваме активно, предаваме тялото си като го тъпчем с гадни храни, алкохол, цигари и други токсини, предаваме децата си като ги изсипваме в училища, които не стават за нищо, предаваме себе си и другите с нашето безразличие и бездействие.  Политиците не са единствените предатели! Замисли се...

„Бъди промяната, която искаш да видиш” – Ганди

Може би трябва да сме по-:
- Задружни
- Образовани
- Информирани
- Здрави дух/тяло
- Активни
- Мечтатели
- По-независими

С какво допринасяш? – идеи, действия, разпространение на информация
Как се държиш с другите? – за да сме всички заедно радостни, доволни, силни
Пазиш ли природата? – за да сме всички здрави и позитивни

Как си харчиш парите? – Може би най-силният инструмент за влияние е как Вие разпределяте бюджета си. С решенията за покупките си определяте средата, в която живеете. Всеки път когато купите нещо от магазина или платите за услуга вие гласувате. Ако консумирате алкохол и цигари най-вероятно пълните джобовете на контрабандисти, мутри, Цар Киро... точно тези, които ненавиждате. Заробвате се, вредите на тялото си, абонирате се за аптеката и стимулирате по-голямо предлагане на тези вредители. Ако консумирате повече ток и горива пълните джобовете на олигарси, вредите на природата, вредите на себе си и околните, покачвате цената им(1ви постулат в икономиката). Ако купувате крадени вещи стимулирате крадци. Ако използвате проститутки казвате ДА на трафика на жени. Купувате минерална вода – подкрепяте Доган. Внимавайте кой спонсорирате. Не подценявайте властта, която имате в ръцете си.


----Ефективност: „Само кризи и войни водят до съществени промени!”

Енергийна ефективност: Енергиен световен пазар – 3 трилиона долара на година.

В интернет има много съвети за енергийна/финансова/жизнена и др. типове ефективност нека да споменем някои:
 - Изолирай жилището си – това може би е най-добрата инвестиция, която някой може да направи
- Намали разходите за транспорт - например газова, с колело (ел.), мотопед или се кооперирай онлайн с някой, който има същия маршрут(ежедневно или случайно) . Търкалянето на 1 тон кола за 50-70кг човек е прахосничество и безумие. Градски транспорт, ходи пеша повече – добре е за тялото. По-внимателното шофиране не само спасява животи, но и спестява от бъдещи ремонти и гориво. Има техники за по-икономично каране.
- Отопление – котел с домашно направени пелети от хартиен или друг подходящ остатъчен боклук, мини инсинератор с добри филтри, в който ще може да се горят почти всички остатъци без отровни емисии, като лятото снабдява с топла вода и евентуално ток, а зимата главно утопление. Водни соларни колектори(може домашно направени). Бани, басеини и др. изискващи топла вода могат да използват саморъчно направени супер прости колектори.
 - Не оставяй електроуреди включени без да се ползват – лампи, компютри, слагаш таймер на бойлера за да използваш вечерния по-евтин ток, може да настройваш също и пералнята за през нощта. По-малкото ползван ток означава, че в България ще влизат повече пари, защото ще се продава навън. http://www.facebook.com/photo.php?fbid=324012504349883&set=a.123267811091021.32348.114788521938950&type=1&ref=nf
- Използвай по-малко мобилния телефон освен ако не го използваш за разговори през интернет(Viber,Skype). Ужасно много пари отиват в разговори по телефона докато могат вече спокойно да бъдат извършвани онлайн.
 - Грижете се за тялото(добро хранене и физически натоварвания) и душата си, така ще се чувствате прекрастно няма да посещавате аптеката. А и светът става друг.
 - Почивайте си. 4 часа нон-стоп работа особено стоене пред компютърът освен, че не е полезно, но и намалява ефективността. 15 минути могат да ви зарядят до голяма степен. Учени забелязват, че мозъкът е по-активен когато спите и предполагат, че през денят само набавяте информация, докато през нощта мозъкът ви я обработва. Тоест тогава изграждате способностите си – когато един футбулист тренира определен финт цял ден, на другият ден след сън се усеща как е една идея по-добър, по-рецизен. По време на сън също така растат мускулите ви. Изобщо сънят има много много функции ->интернет
 - Емоциите могат да бъдат използвани да ви извиват ръцете или да ви крадат от джоба. Особено ако се намесят икономически интереси. Например ви наплашват за някаква болест и ви предлагат ваксина или цветарките ходещи по ресторантите разчитат на това, че момчетата се чувстват задължени да купят цвете на момичето или ви карат да се влюбите в някой предмет като телефон, кола, обувки, рокля и просто не може да не си го купите. Чувството за притежание много ни дърпа назад, може би.
 - Не се поддавайте често на „новата мода” това е просто маркетингов трик вие сте си готини и така. „Ако вътре няма никой, скъпите дрехи не спасяват работата!”
 - Внимавайте с кредитите – една от най-ефективните форми на заробване. Използвайте ги умно - главно за бизнес и в крайни случаи. Кредитите правят чудеса, както много хубави така и много лоши.
 - натискай малкото копче на тоалетната при пишкане
 - давай мигач, гледай в лявото огледало, бъди колегиален на пътя

Енергийни индустрии, телекомуникации, фармацевтични компании, казина, банки, алкохол, цигари и наркотици общо взето се управляват главно от мутри милиардери или само милиардери – вие определяте кой да подхранвате.

„Той ме лъже, че ми плаща, аз го лъжа, че работя.”
Работниците не могат да осъзнаят, че когато не си вършат работата съвестно режат сами клона, на който стоят. Когато не си свършат работата както трябва, дори когато не изгасят лампите и компютрите фирмата губи пари -> това се отразява на конкурентността на фирмата, а от там следват по-малко продукция/продажби =>по-малки заплати, съкращения, несигурност и др. Ако не сте задружни като семейство и не се отдавате на работата дърпате всички назад в калта. Най-често с работата през пръсти вредите в последствие и на други хора, а може да предизвика дори инцидент.

Проектът Мондрагон – В Испания през 1956г. се създава корпорацията Мондрагон. В нея всеки работник е съсобственик в компанията. От няколко човека достига 100,000 работника и около 15 млрд. приходи през 2011. Имат собствена банка, собствен застраховател и др. структури, осигуряващи заслужения стандарт на живот. Няма eксплоатация на човешкия труд, няма кражби, няма бедни – само мързеливи.

„Не трябва да надминем другите, трябва да надминем себе си!”
Много от нас започват да си търсят работа чак когато завършат вместо да се подготвят преди това или да се пробват да реализират собствените си идеи. „Но там има риск!” – казва някой. Повярвайте ми като работник за смешна заплата и живеене месец за месец поемате по-голям риск! Имате мозък използвайте го сега, защото утре машините ще ви изместят. Ако нямате нещо предвид има най-различни бизнес идеи в интернет. Бъдещето за хората е в нещата, в които няма да ги бива машините. Бъдещето е във Вас!

Детска иновативност
Използвайте младежта за проектиране и/или изграждане на енергийни източници, софтуеър, разсадници или други интересни проекти, които биха били идеална практика и биха привлекли приходи и инвестиции към учебните заведения за повишаване качеството на образованието. Младите хора са носители на иновативност, практиката е забавна, разведряваща, а и е хубаво да се редува със скучните теоретично-затъпяващи лекции. Трябва да направим така децата с нетърпение да ходят на училище – интересно, забавно, непредвидимо!

Още от малки трябва да се започне стимулирането на мозъка на децата с подходящи игри. Може би лего-конструктор за програмиране, определени видеоигри и др. биха направили това. Докато стоенето пред телевизор едва ли.

Затворници, военни могат да се използват и за градивни процеси!!!

Интересни проекти с финансиране:
Kickstarter е уебсайт, в който хора публикуват техни проекти и всеки друг може финансово да ги подкрепи в замяна от бъдещата продукция или нещо друго. Така може да се сдобиете с нещо, което сте искали на много по-ниска цена, да финансирате вашия проект, или просто да промените бъдещето.

Един примерен проект е 3D принтерът. Той може да създава всякакви форми от пластмаса. Може да започнете бизнес или да го използвате когато нещо ви се счупи или имате нужда на работа от някакъв елемент или искате да направите калъп/матрица. Реално може ограничите ходенето до магазина осезателно.

Уебсайтове за валутни обмяни и финансиране Човек – Човек.
Има сайтове(p2p exchange) където може да обменяте валути директно с други хора като заобикаляте банките и получите малко по-добър курс.
http://www.currencyfair.com
https://www.klickex.com
Има и сайтове за директно финансиране (тоест без банки) като kiva.org и други.

----Здраве – „Здрав дух – здраво тяло!”
Епидемиите на 21 век:
Рак, диабет, артрит, затлъстялост, проблеми с простата, проблеми с ерекцията, проблеми с плодовитост при мъжете и жените, психологични проблеми и др. Учени казват, че главните причини за болестите са лоша храна, интоксикация, стрес и електромагнитно облъчване.

Лекуват диабет от най-тежка степен (хора на инсулин) само със суровоядство. Макс Герсон създава терапия преди втората световна война за лекуване на всякакви болести дори рак – тя наподобява суровоядството(плодове,зеленчуци, семена и тн). Метода представлява просто полезна кошница от храни, която предразполага организма да се справи със всяка болест. Успоредно се намалява и интоксикацията от стандартни перилни препарати, сапун, шампоани, като се използват натурални такива(боракс и др.). И до ден днешен хора от САЩ се лекуват от рак в Мексико по този метод, защото методът, дори споменаването на името Герсон е забранено сред лекарите в САЩ. Представяте ли си? Забранено е да се лекуваш със сокчета от моркови и ябълки...

Здравеопазването е топ3 индустрия – говорим за трилиони! По-точно 5.7трилиона долара за 2011, като на САЩ се пада половината.


----Взаимоотношения „Двама се карат, някой отзад върти схеми!”

Днес сме озлобени един към друг, а и изобщо като цяло. Кавгите и лаенето са се превърнали в любим спорт. Докато се хапем губим приятели, време, нерви... губим себе си, а зад гърбовете ни разни „хора” си правят далаверите на спокойствие.

Това трябва да спре! От взаимна полза е да се отнасяме един към друг с уважение и разбиране! Да си помагаме.

----Околна среда
Първо много бихме си спестили от това, че не си изхвърляме нещата където ни падне. Колкото по-чисто пазим толкова повече бихме могли да подобрим здравето си, дори емоционално, да спестим от държавни пари за почистване. Няма да се тровим, само за да се абонираме за целия здравен апарат. А и гледка от боклуци депресира.

Още никой от нас не осъзнава какъв дар е природата, която имаме. А ние я приемаме за даденост, дойна крава, собственост... Замърсяваме, разораваме, застрояваме, пръскаме с пестициди... Всичко това разбалансира и напоява с отрова целия кръговрат на живота. А ние сме част от този кръговрат. В един момент цялата сметка ще ни се стовари на „падежа” ако продължаваме така.
Използваш повече енергия – браво вече дишаш и пиеш повече отрови
Използваш гмо и препарати – печелиш повече сега, после фармацията започва на пълна пара,а почвата ти не става за нищо
Спестяваш малко от некоректно изхвърлени химикали – хиляди хора плащат...  ти също, но от някой друг палачор като тебе.
Заради няколко % повече печалба природата претърпява огромни загуби и те се трупат, а все някой трябва да ги плати. А и не забравяйте, че ние сме кредитори от последна инстанция за всякакви кризи, щети и тн... Вагабонтите никога не плащатат.


----Образование----Информирайте / Образовайте се

  Когато говоря за образование акцентирам на родителско образование и възпитание, комуникация, четене на кни...,ааа интернет. Защото сегашното образование е форма използвана преди стотици години дори написаха, че учебниците затъпявали. Трябва интерактивност, трябва да видят истинската полза от образоването, трябват готини и млади учители, интересна програма, трябва повече практика, трябва да се направи по - интересно от затъпяващите компютърни игри и чалготеките. Трябва да се превърне в невиждано пътешествие игра. Това може да се използва като икономическа ниша. Частното образование е една доста голяма индустрия.

Без образование ставаш по-лесен за манипулация, за доене, за тъпчене и изобщо всичко, което им кефне на пичовете горе. Просто децата трябва да осъзнаят, че необразовани - те увеличават шанса за чистач на кенефи, овчар ако имат късмет или някоя по-зацикляща работа зад бюро.

----Медии – 4тата власт
Те са частни дружества и тяхната цел е да намерят всякакъв начин за печелене на пари, а именно – продаване на личности/идеи/компании. Вместо информативни источници, с помоща на психолози и маркетингови специалисти са се превърнали в манипулативни инструменти в ръцете на бизнес интереси. Гледането им ги прави по-силни. Интернет вече предоставя връзка между всички нас и малки независими медии. И в интернет големите „големите” имат силно присъствие, но обикновените хора говорят. Най-добрия случай е да ограничите телевизията максимално и да намерите други независими информационни източници. Например коментарите на истински хора под някоя статия могат да дадат много по-точна и интересна информация от самата статия.


----- Индустриален коноп 0.2% THC – растението за милиарди
(той не може да се използва за наркотик)

Истинската причина за изваждането на канабиса извън закона няма нищо общо с ефекта, който има растението върху човешкия разум и тяло. Марихуаната е огромна заплаха за нефтените компании, алкохолната и тютюневата индустрии и за голям брой химически концерни. Редица големи индустрии с огромни капитали и влияние полагат неистови усилия да запазят тайната за марихуаната от хората чрез средствата на дезинформацията.

Конопът е бил най-доходоносното растение, отглеждано в САЩ до началото на 20-и век. Истината е, че марихуаната може да се използва в множество комерсиални продукти от най-различен характер. Хартия от стволовете и масло от семките.

През 1916 година правителството на САЩ предвижда, че през 1940-та цялата хартия ще се произвежда от коноп и нито едно дърво няма да бъде отсечено за производството на този продукт. Правителствени проучвания показват, че един акър от коноп са равни на 4,1 акра дървета. Разработвани са планове за добив на коноп за хартиената индустрия (Министерство на Земеделието на САЩ). Влакната наподобяват здравина и лекота на карбон.

* Качествените бои и лакове са били произвеждани от конопено олио до 1937-ма година. 58 000 тона конопено зърно са използвани в САЩ за производството на бои през 1935-та година. (Sherman Williams Paint Co. testimony before Congress against 1937 Marijuana Tax Act).

* Първият автомобил масово производство в света - "Форд Модел Т" на Хенри Форд е бил направен така че да може да се задвижва от конопен бензин, а за направата на автомобила също е бил използван коноп! Форд е бил фотографиран стоящ сред своите конопени ниви. Колата, "направена от почвата" имала конопени панели, чиято издържливост на сблъсък била 10 пъти по-голяма от тази на желязото. (Popular Mechanics 1941).

* Конопът е бил наричан "Растение за милиарди долари". "За първи път техническо растение има бизнес потенциала да надмине милиард долара" (Popular Mechanics, Февруари, 1938).

Пълна статия: http://www.drugsinfo-bg.org/forum/viewtopic.php?f=3&t=213

----IZWYNZEMNI
През 2010 астрономи предполагат, че частта на наблюдаваната от нас вселена има 300 секстрилиона (3?1023) звезди.
http://en.wikipedia.org/wiki/Universe#Broadest_definition:_reality_and_probability
Тоест 300 000 000 000 000 000 000 000 слънца можем само ние да видим. А тези, които не виждаме са с още доста нули. Имайки предвид броя на планетите около тях само някой много арогантен може да си помисли, че сме само ние на този свят. Просто шансът е чисто статистически нищожен. Вероятността да сме най-напредналата цивилизация е не толкова нищожна, но все още смешно малка. Време е да се поразмърдаме!


----Финанси: Финансови активи  $200+ трилиона  (световен мащаб)

Както се вижда явно финансите са отговорни за много много много голяма част от живота ни, затова там трябва да се обърне сериозно внимание и то от знаещи и можещи специалисти-граждани.

 


----България
Български бюджет 2012: http://www.minfin.bg/bg/page/690
От 5,6 млрд. лв., 2 млрд. потъват в МВР и Министерство на Отбраната... Това са повече от 1/3.

Регистър на незаконно забогателите и на местните феодали според Уикилийкс - http://www.bivol.bg/wlbgcrimeregistry.html

Най-големите компании в България:
http://profit.bg/news/Naj-golemi-firmi-v-Bulgariya,-spored-Kapital-100/nid-80603.html

http://www.capital.bg/klasacii/kapital_top_100/2011/07/04/1114010_nai-golemite_bulgarski_kompanii_-_vnosen_rastej/  - пълен списък, изисква регистрация

http://www.bglegis.com/top200BG.pdf - по-подробно от минали години

 

Линкове:
www.Bivol.bg – истински журналистически разследвания
http://www.webcafe.bg – новини и анализи
www.saprotiva.bg – информация за будни хора
http://www.kpetkov.eu/


Трябва все от някъде да се започне и все някой трябва да го започне. Ти къде си?

Копия (ако се интересувате от коментарите на другите):
http://forums.data.bg/index.php?showtopic=2105880&st=0&gopid=15237696&#entry15237696
http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=52610&p=508486#p508486
http://forum.rozali.com/viewtopic.php?f=38&t=23455
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtopic.php?f=10&t=21832
http://www.kaldata.com/forums/topic/202059-%d0%bc%d0%be%d0%b6%d0%b5%d0%bc-%d0%bb%d0%b8-%d0%b4%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%bc-%d0%bd%d0%b5%d1%89%d0%be/
http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/2976084/page/0/fpart/1/vc/1
http://forum.clubpolitika.com/index.php?showtopic=20535&st=0
от data, abv i bg-mama изтриха постовете
 



Тагове:   промяна,


Гласувай:
9


Вълнообразно


Следващ постинг

1. idealist - Идеята
05.11.2012 19:43
за децентрализация я подкрепям напълно.
цитирай
2. gandolfini - Един мой скъп приятел веднъж ми каза...
05.11.2012 19:47
Стънка ,по добре бъди играч на терена отколкото публика,по добре играй и загуби,отколкото да стоиш отстрани да пцуваш,да хулиш и да даваш акъл.
Успех ти желая ,хубави неща си написал.За някои неща съм съгласен за други имам свое си мнение .Разни хора ,разни идеали.Успех и здраве/
цитирай
3. анонимен - В Италия се гласува с удостоверение ...
05.11.2012 20:18
В Италия се гласува с удостоверение за платени данъци.
цитирай
4. анонимен - gandolfini - не твърдя, че всичко е ...
05.11.2012 21:17
gandolfini - не твърдя, че всичко е вярно. Идеята е дискусия, която евентуално да премине в действия. Всички искаме по-нормален живот... да си го направим?

"В Италия се гласува с удостоверение за платени данъци." - това не го знаех, а звучи като страхотна идея.
цитирай
5. socialasisstant - такива хора са ни нужни-нови будители
06.11.2012 01:41
Харесвам написаното, всеки трябва да е участник в градивното, за да станат нещата.По отделните теми- добре е да има пероидически повече подробности и новости. Не се отказвай!
цитирай
6. анонимен - Хубаво,
06.11.2012 06:06
ама много дълго.
цитирай
7. diadokolio - Много полезно!
06.11.2012 06:52
Добро да е утрото Ви,
Благодаря Ви, за вдъхновяващия материал!
Малък съм, от село съм, но променям и за добро!
Беше януари 2012г., явих се на интервю и много ми се смяха, че си позволих изречението-"...село Лисец, прекрасни градинки и щастливи деца..."!
Сега съм за пример в областта, защото работих, а от 1997г. експериментирах в двора си.
Проекта- "Озеленяване и Цветарство" ми даде шанс, но моите действия го превърнаха в полезен.
Всеки да открие собственото си място, защото недрата на земята започнаха да разкриват тайните на древността, но ние ще ги довеждаме към тях, а няма идващите да разриват боклуците , за да ги разгледат.
Да си почистим БЪЛГАРИЯ!
Приятен и добротворен ден!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
8. dinev55 - При толкова хубави идеи, толкова ...
06.11.2012 11:56
При толкова хубави идеи, толкова много информация и електронни адреси, че човек чак се обърква. Н авсички ни ясно, че без политика и политици няма да минем. Все някой трябва да управлява. Затова е по-добре да се насочим към това 3-4 основни неща които можем да променим или поне да започнем да променяме. Спопред мен това са: законови и процесуални промени в противовес на престъпността; премахване на плоския данък и въвеждане на механизма - ,,по-високи печалби, прогресивно по-високи данъци”, постепенно да бъдат задължавани държавните, производствените, обслужващите, финасовите и търговските институции да се отварят към потребителите чрез създаване на постоянни приемни и изготвяне на регламент за осъществяване на публичност на тяхната дейност и е необходимо социалните групи от безработни и особено тези от ромски произход по разработена методика переодично да се привличат за извършване на дейности с които да отработват даваните им социални помощи.
цитирай
9. galicin - много дълбокосмислено
06.11.2012 14:43
:-)
цитирай
10. socialasisstant - ПРОЧЕЛИ-6 300, ГЛАСУВАЛИ-7,КОМЕНТАРИ-9 !!!!!
06.11.2012 21:02
КАКВО МИСЛЯТ ТЕЗИ НАД 6 000 ПРОЧЕЛИ ПОСТИНКА, ЗАЩО НЕ ИЗРАЗЯВАТ МНЕНИЕ, КАКЪВ Е ПРОЦЕНТА НА СЪПРИЧАСТНОСТ КЪМ НАПИСАНОТО, САМО НИЕ ЛИ ИСКАМЕ ПРОМЯНА КЪМ ДОБРО? БЕЗДУШИЕ, БЕЗРАЗЛИЧИЕ ИЛИ ЗАВИСТ , ЧЕ НАПИСАНОТО НЕ Е ОТ ТЯХ? ПОДКРЕПЕТЕ АВТОРА!!!
цитирай
11. demograph - С вас съм!
06.11.2012 21:11
Една древна тамилска приказка разказва за човек който решил да промени нацията си като се захванал веднага с националните проблеми. Оказало се, че нито нацията нито града нито селото му нито семейството му го разбират. Тогава той се усетил, че е пропуснал да промени себе си, после семейството си, после заедно с тях селото с , после заедно със селото си променил града и после нацията започнала да се вслушва в гласа му...Да се променим ние и да закрачим стъпало по стъпало нагоре..!
цитирай
12. smena20bg - Копия (ако се интересувате от ко...
06.11.2012 22:04
Копия (ако се интересувате от коментарите на другите):
http://smena20bg.blog.bg/politika/2012/11/05/mojem-li-da-promenim-neshto.1017285
http://forums.data.bg/index.php?showtopic=2105880&st=0&gopid=15237696&#entry15237696
http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=52610&p=508486#p508486
http://forum.rozali.com/viewtopic.php?f=38&t=23455
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtopic.php?f=10&t=21832
http://www.kaldata.com/forums/topic/202059-%d0%bc%d0%be%d0%b6%d0%b5%d0%bc-%d0%bb%d0%b8-%d0%b4%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%bc-%d0%bd%d0%b5%d1%89%d0%be/
http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/2976084/page/0/fpart/1/vc/1
http://forum.clubpolitika.com/index.php?showtopic=20535&st=0
от data, abv i bg-mama изтриха постовете
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: smena20bg
Категория: Политика
Прочетен: 17604
Постинги: 2
Коментари: 12
Гласове: 11
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031